0 Läs mer >>
Om du är arg på mig och slår mig på den högra kinden förväntar du dig med största sannolikhet en motreaktion. Om jag slår dig tillbaka är det troligtvis början på ett långt och infekterat bråk. 
Om jag istället vänder andra kinden till och i tystnad väntar på att mottaga ytterligare slag, vad händer då? Kommer du att slå mig igen? Eller kommer du förvånat gå därifrån, kanske skuldtyngd? 
Jag kan inte svara för alla människor men jag vet hur jag själv skulle reagera, jag skulle inte slå det där andra slaget.
Om vi istället tänker oss att du är SD och slaget är den senaste av deras hatiska kampanjer. Om vi också tänker oss att jag är den arga kränkta vänstern som i motaktion river sönder kampanjen, kastar ägg och vandaliserar, alltså slår tillbaka. Precis som mellan dig och mig tror jag att detta startar ett krig, en infektion i samhället.
Vad hade hänt om vi istället i tystnad vänt andra kinden till? Om vi gått förbi deras reklamkampanjer med nedböjda huvuden utan att reagera? 
Nu får de istället vatten på sin kvarn. Alla pratar om SD just nu. Vi spelade dem direkt i handen. 

Jag tror på alla människors lika värde. Jag tror på allas rätt till frihet och ett värdigt liv, men jag tror inte på hat. Jag tror inte att man kan bekämpa ondska med hat. Jag tror på att älska ihjäl allt det mörka och negativa. Älska så mycket att det smittar av sig.
Jag tror också på Jesus budskap "vänd andra kinden till".
<3

SD, hatkampanj och At...