0 Läs mer >>
Fick en helt fantastisk uppfinning av chefen på jobbet. Vi brukar alltid få en sommarpresent men hitills har jag inte tyckt att det varit något jag haft användning av. I år fick jag dock denna vattenflaska med inbyggd citruspress. En så fantastiskt trevlig uppfinning som jag använt dagligen sedan den kom i mina ägor.
Man skruvar bara av bottendelen, vänder upp och ner på flaskan och pressar i det man vill ha.
Idag blev det apelsin och nektarin.
Manicken kommer från SagaForm!
Vatten är verkligen fantastiskt och jag dricker sällan något annat, förutom kaffe och te. Då är det perfekt att på ett enkelt sätt kunna smaksätta vattnet för att göra det lite festligare och framförallt få i sig massa nyttiga vitaminer från frukten. Här kan man ju också frestylea lite och testa olika fruktkombinationer.
Jag är faktiskt sugen på att köpa en till flaska så att jag alltid har en färdigkyld i kylskåpet och en jag kan ha med mig. Lite synd att den itne verkar finnas i fler färger än blå och grön. Rosa eller lila hade inte varit helt fel =)
Tar tacksamt emot tips på smakkombinationer!
 
 

Vatten är livet!

0 Läs mer >>
Idag hade vi planering hela dagen på min avdelning. Vi samlades i det nya arbetslaget som kommer att gälla from hösten, vilket innebär en helt ny medarbetare och en medarbetare som jag aldrig jobbat på samma avdelning som. Riktigt spännande att få planera för ett nytt läsår.
Vi började med en presentationsrunda. Vem är jag? Vad har jag gjort hittills i mitt liv? Vilka är mina starka sidor?
Stora frågor, svåra frågor.
Insåg där och då att jag hunnit med en del. Ibland känns det som att mitt liv varit ganska trist. Mest för att jag inte rest speciellt mycket eller gjort stora äventyr. Men jag har haft mina resor och äventyr på annat sätt. Jag har ju bland annat hittills bott i 4 olika städer, haft otaliga småjobb och även åstadkommit ett och annat som jag fått erkännanden för. Idag var nog första gången jag såg tillbaka på mitt liv och insåg att jag ändå är ganska nöjd!
Och jag längtar verkligen till hösten och det nya läsåret. Det kommer att bli grymt!

 
Det går frammåt!!
 

Vem är jag och vad ha...

0 Läs mer >>
Det är en mycket arg och smått skärrad Anni som skriver. Jag var nyss nära att cykla omkull på grund av tre barn i 10-12-års åldern som gick i bredd på gång- och cykelvägen. Trots ihärdigt plingande flyttade de inte på sig och det slutade med att jag fick stanna cykeln bakom dem. När de så äntligen flyttat sig och jag hoppar på cykeln för att trampa vidare sprätter den ena iväg en skateboard framför mitt framhjul, vilken jag cyklar över så att den sprätter upp och slår mig ganska rejält på benet. Jag blev så arg att jag skrek diverse svordomar åt dessa tre. Varpå grabben med skateboarden klämmer ur sig ett förlåt. Men vad betyder det egentligen? Inte ett skit!! Egentligen skulle jag vilja ta ett snack med deras föräldrar. Dessa tre barn har tydligt inte fått någon uppfostran i vett och etikett eller i att visa respekt för sina medmänniskor. Jag tycker att det är så allt oftare. Det finns sällan någon respekt barn och vuxna emellan men det finns sällan heller respekt vuxna och vuxna emellan så vem ska de lära ifrån? 

Jag som haft en så himla fin dag och som tänkte gå ut och njuta av det vackra vädret. Nu blev jag bara ledsen istället.

Barn -och deras j*vla...

0 Läs mer >>
Jag är inne i ett "flow". Tangenterna glöder och idéerna sprutar. Det känns så skönt!
Istället för att fira Sveriges nationaldag igår satt jag inne och skrev hela dagen. Inte för att jag hade tänkt fira ändå eller ens hade någon att umgås med... 
Det var länge sedan jag kände sådan skrivarlust och nu är jag rädd att den ska ta slut. Hur bibhåller man den när det är så mycket annat som borde göras?
Sen finns det ju ett litet problem, dyslexin. Jag kan skriva!! Jag skriver till och med ganska bra. Jag har en tendens att hela tiden hoppa över vokaler och skriva ihop orden, jag skriver början och slutet på ett ord men glömmer ofta mitten. Men datorn rättar mig ganska bra så skrivandet funkar. Problemet kommer när jag ska läsa det jag själv skrivit. Det är sså jobbigt. Jag saknar min talsyntes! Igår skulle jag läsa igenom en 12 sidor lång novell för att hitta eventuella fel och bara det tog halva dagen. HAde jag haft talsyntesen och kunnat lyssna på texten istället hade det gått väldans mycket fortare. Men men... Kan inte göra så mycket just nu. Jag väntar på att få tid hos logopeden och förhoppningsvis får jag mina hjälpprogram. Tills dess får jag kämpa ändå. Jag vill inte lösa bort den här lusten jag har till att skriva just nu bara för att det känns för jobbigt. Det enda problemet är ju att jag har en del måsten som jag faktiskt inte kan ignorera. Som att jag exempelvis måste åka in till stan och köpa en klänning till bröllopet jag ska på snart! Jag tänkte också besöka Stockholm Outdoor-mässan som är nu i helgen för att gå på Stockholms Ornitologiska förenings fågelskådning i stadsmiljö. Jag vet, det är nördigt!
Jag ska även fika med en människa jag snackat lite med på en dejtingsajt. Inte för att jag är ett dugg intresserad av honom, men han är trevlig och har humor. Så han får duga som kaffesällskap en stund =)
Det är Pingst den här helgen också vilket får mig att tänka på mitt dop som var för 5 år sedan. En av de vackraste dagarna i mitt liv. 
 
Ja, det har visst hänt lite sedan dess...
Vad som inte syns på bilderna är den otroliga folksamling som var runtomkring och som delade denna stund med mig. Jag har varken upplevt det före eller efter denna dag att så många samlas för min skull och tvivlar på att jag kommer att få uppleva det igen. 

Jag önskar verkligen att jag kunde ställa till med ett stort kalas, en riktig brakfest med både släkt och vänner nu när jag fyller 30 om en månad. Men att fylla mitt i semestern innebär att oftast har inte ens mina närmaste möjlighet att närvara och nu när jag bor så långt bort blir det ännu svårare. Varken när jag fyllde 20 eller 25 hade jag några stora kalas. Inte ens mina syskon har närvarat alltid. Men den dagen då jag döpte mig var alla som betyder något samlade och den dagen får jag minnas istället när det känns lite tungt inför kommande födelsedag.


Skriva kan jag, men s...

0 Läs mer >>
Jag har alltid drömt om ett väldigt grönt hem. En stor vacker trädgård och massor att skörda.
Hur ser då verkligheten ut?
-Döm själva:
 
 
Pelargonen är 1 månad gammal. Den var stor, grön och full av rosa blommor och knoppar när jag köpte den. Kaktusliknande saken fick jag i julklapp av min farfar. Hur jag än gör så hänger bara bladen =(
Jag kanske borde inse fakta, jag har inga gröna fingrar!
 
 
 

Gröna fingrar? -Ja ta...

0 Läs mer >>
Jag är en ganska känslig person. Jag har lätt för att gråta och känna medlidande med andra. Detta har gjort att jag i perioder av mitt liv varit tvungen att sanera mig själv från nyhetsflödet. Tyvärr är det ju sällan positiva inslag på nyheterna eller i dagstidningarna och jag tar åt mig så oerhört mycket varje gång jag ser något lidande. Varje barn som far illa eller människa som svälter. Men det finns något som är mycket värre, det finns något jag verkligen inte klarar av, när djur lider. Jag vet inte varför men det berör mig så mycket mer.
Jag har ganska nyligen haft en period av nyhetssanering och nu har jag börjat kolla på nyhetsmorgon igen och läsa Aftonbladet och Expressen på nätet. Men efter bara en månad känner jag att det inte går. Jag mår så psykiskt dåligt av allt jag ser och läser att jag har svårt att sova på nätterna. Det är framför allt två händelser den senaste tiden som gjort mig upprörd. Två flickor i Indien har blivit gruppvåldtagna till döds och sedan upphängda i träd och ett föl har blivit misshandlat så illa att det fick avlivas. Redan här kände jag att det är för mycket för mig, jag klarar inte riktigt av att hantera känslorna som bubblar fram i mig. Vill bara lägga mig ner i fosterställning och gråta, men vad hjälper det. För bara en liten stund sedan läste jag dock något på Facebook som fick mig att vilja skrika rakt ut. Det fick mig att vilja sluta andas för en stund. Jag känner mig skakig, vimmelkantig och spyfärdig, allt på samma gång.

Polisen i Söderort har hittat en förkolnad hundvalp på en gräsmatta i Bredäng.

Vem FAN gör nåt sånt???
 
En stor jävla bild var det också. Jag klarar inte av sånt här. Jag klarar det inte....
Vem eldar upp en stackars försvarslös hundvalp?
Den personen förtjänar, i mina ögon, inte att leva. Om det är barn som gjort detta så skulle jag vilja ta ett allvarligt snack med föräldrarna. Jag skulle nog till och med kunna gå så långt att jag begick ett brott för att få dessa människor att förstå att man inte gör såhär.

Jag behöver ett järn!! Tur i oturen kanske att jag inte har något hemma...

Emotionellt skadad av...

0 Läs mer >>
Nyvaken tittar jag på nyhetsmorgon och ser hur dom tillagar bananpannkaka. Det ser gott ut, tänker jag och inser i samma stund att jag har vad som behövs hemma. Allt utom grädde, men jag bestämmer mig för att grekisk yoghurt borde funka lika bra som topping.
Kan vara en av mina godaste frukostar någonsin!!
Receptet kommer här:
 
1 banan
2 ekologiska ägg(funkar inte med vanliga!! bara ekologiska ;-)
Lite salt
Lite vaniljpulver
En skvätt rapsolja
 
Blanda ihop allt och stek på medeltemperatur några minuter.
 
Topping
Jordgubbar
Grekisk yoghurt
Vaniljpulver
Muscovadosirap
 
Blanda yoghurt, vaniljpulver och sirap efter smak.
 
Ät och njut!!!
Detta recept går att göra om i all oändlighet så pröva dig fram för att hitta din favorit!
 

Bananpannkaka