0 Läs mer >>
Jag har varit deckad i förkylning sedan i lördagskväll. Inatt vaknade jag vid 3.00 av jordens oväder. Regnet smattrade på rutan och det mullrade av åska. Tror jag? Ingen annan verkar ha märkt det! Men det väckte mig och jag kunde inte somna om så jag låg och lyssnade på en ljudbok som heter "Jag älskar dig inte" och handlar om en kvinna som blir lämnad av sin man. Upplyftande? Nä inte alls. Måste börja lyssna på mer glädjande ljudböcker. När väckarklockan ringde 05.30 hade jag fortfarande inte somnat om så det blev väl ungefär 3 timmars sömn inatt. 
Jobbdagen gick dock bra och det var otroligt skönt att vara tillbaka och få ockupera hjärnan med annat än sorgsenhet.
Efter jobbet var en kille här och tittade på lägenheten som jag hyr i andra hand. Han var väldigt intresserad vilket känns bra. Det kommer kännas tungt att lämna detta område men jag längtar efter att få vakna i en egen säng och känna att jag kommer hem till mig och inte till någon annan. Det kan nog vara en orsak till varför jag sover så dåligt. Det känns inte riktigt tryggt att bo hos någon annan fast ändå ensam.
Trots förkylningen och minimal sömn hade jag alldeles för mycket energi i kroppen så jag avslutade kvällen med ett yoga-pass. Jag älskar verkligen att ha träningsvideos så att jag kan träna hemma när andan faller på. Helst hade jag gått ut men det började mörkna och det är inte direkt min favorittid på dygnet att vara ute själv.
 
Jag är fortfarande inte trött men ska nog ändå försöka bädda ner mig själv. Det blir en tidig och mycket lång dag imorgon. Föräldramöte står på agendan efter jobbet!

Puss och god natt
 

För mycket energi...

0 Läs mer >>
 

Så de så...

0 Läs mer >>
Jag har märkt att sedan X lämnade mig och jag började skriva om det här och på Facebook så har mitt vänner-antal minskat. Det känns lite märkligt att när man behöver dem som mest så försvinner människorna omkring en. Inte alla dock! Jag har många fina människor kvar som jag vet bryr sig. 
Men ingen orkar med någon som ältar, trots att det är just det jag behöver få göra. Det jag behöver allra mest är en axel att gråta mot, någon som aldrig tröttnar på att lyssna, men ingen knackar direkt på min dörr. Så att skriva om det har varit en hjälp för mig, men om det innebär att människor tar avstånd från mig så är det väl lika bra att sluta. Kanske är det så att det påminner för mycket om deras egna erfarenheter i ämnet så därför tar de avstånd istället för att dela med sig av erfarenheterna. Jaja...

Jag kanske börjar skriva igen när jag mår bra och inte trampar på någons tår eller nåt...
Eller om vänner-antalet fortsätter sjunka, då vet jag ju att det bara var mig det var fel på och inte det jag skriver =D (ironi kallas det)

Vännerna flyr fältet

0 Läs mer >>
Jag fick ett brev för någon vecka sedan från något som heter LifeGene. Jag var slumpmässigt utvald för att genomgå en genomfattande hälsoundersökning till någon slags forskning som bland annat Karolinska institutet står bakom. Detta innebär en väldans massa frågeformulär samt blodprover, urinprov och annat som talar om min hälsostatus. Om jag tackar ja till att vara med kommer jag få genomgå detta var tionde år och då få svar varje gång på hur min hälsostatus ser ut. Jag tyckte det lät ganska bra så jag tackade ja. Det skadar ju liksom inte och jag får veta hur min hälsa ser ut utan att behöva betala en spänn.

Idag är jag hemma sjuk från jobbet så jag tänkte att jag börjar väl fylla i alla dessa formulär. Det är nog 15-20 formulär som ska fyllas i via en hemsida så det tar sin tid. Tänkte dock inte på att jag inte direkt är på topp just nu och kanske inte borde svara på frågor om hur jag mår. Nu sitter jag här skitdeprimerad efter att ha behövt fylla i rutan "Singel" istället för att få fylla i sambo. Det känns förjävligt. Det gör så obeskrivligt ont att försöka inse att jag är ensam igen. Speciellt som jag får det uppkört i ansiktet av varannan fråga. Snart kommer jag till formuläret om sex och samlevnad. Behöver jag tala om att det kommer göra ont att fylla i? Det borde finnas en ruta där man kryssar i "Obefintligt" och sen bara går vidare till nästa formulär.
 
Idag är det i varje fall Dag 7. Känns det lättare? Inte ett j*vla dugg faktiskt. Jag vill fortfarande höra av mig hela tiden och hittar massa bra anledningar till att göra det, men stoppar mig i sista stund. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att inse att han inte vill veta av mig mer. Det är ju han som valt bort mig!! Men det går inte in i min primitiva lilla hjärna. GAHH!! 
Det känns som att det senaste året är totalt ogjort, utraderat. Men det vill inte jag för det har varit det bästa året i mitt liv. Jag vill och kommer aldrig kunna glömma Thailand och allt annat roligt jag gjort i år. Men just nu känns det tungt att minnas.. Alla bilder, oavsett om jag raderar dem så finns de kvar i mitt huvud. 
 
 
Nu i efterhand är jag i varje fall glad att jag åkte ensam till Thailand. Annars hade även det minnet varit förstört.
 

LifeGene och obekväma...

0 Läs mer >>


Lakan, handdukar och en filt vi brukade mysa under... Nu är sista minnena påväg att tvättas bort. Inte för att jag inte kommer att minnas mer men jag kommer inte längre kunna känna hans doft, veta att hans hud varit i kontakt med mina lakan. Filten jag köpte för att vi skulle kunna mysa framför TVn kommer inte längre dofta av honom.
Det känns vemodigt och gör ont. En del av mig vill hålla kvar vid alla minnen i tron att han kommer tillbaka, men förnuftet säger nej och för en gångs skull har jag lyssnat till det.
Det är dags att gå vidare, hur ont det än gör. Jag vill inte fastna, inte stå still och stampa i känslor som ändå inte gör mig gott.
Men smärtan finns ändå kvar. Om han bara brytt sig om mig tillräckligt, om han bara hade frågat hur jag mår. Om.. Om.. Om... Vill inte älta men ändå hamnar jag där hela tiden. Tänk om allt varit annorlunda.. Tänk om jag inte varit jag... Men det är ju mig han borde älskat. Det är mig han borde vilja vakna med varje morgon. Jag kan inte vara någon annan, ändå vill jag tillbaka. 
Om jag ändå inte varit så naiv... 

Tvättar bort minnena....

0 Läs mer >>
Nyss hemkommen från ett barnkalas och känner mig ganska så trött. Det blev lite för sent igår och jag är definitivt förkyld idag! Men fy så kul jag har haft det.
 
Jag blev väldigt väl mottagen på kalaset och det kändes inte ett dugg konstigt vilket jag var rädd för eftersom jag var bjuden i egenskap av barn som ett av barnen men samtidigt är jag deras pedagog och vuxen. Jag tycker ändå att jag skötte mig bra och hann både leka med barnen och socialisera med övriga vuxna. Jag kände mig betydelsefull och viktig för en stund. Jag blev också oerhört rörd när de bakat en marängtårta som jag kunde äta. Jag var helt inställd på att inte äta något på kalaset eftersom jag inte sagt något om min glutenintolerans men födelsedagsbarnet hade stenkoll och hade talat om för mamma och pappa att det var absolut viktigt att Anni kunde äta tårtan. Så oerhört fina människor det finns! Och barn framför allt!
Precis som sig bör på ett kalas så fanns det självklart fiskedamm och även där var jag inräknad vilket var så gulligt.
 
Jag fck lite flashbacks från när jag jobbade på Childrens museum med barnkalas på lördagarna när jag gick i gymnasiet. Det var fantastiskt kul och födde en tanke om att jag kanske kunde skaffa mig nåt liknande extraknäck nu. Eller så gör jag som jag tänkt tidigare, börjar extraknäcka som barnvakt. Det vore kul med lite extra inkomst faktiskt!

Barnsliga jag!

0 Läs mer >>
Jag kände redan igår när jag vaknade att halsen var lite ansträngd men försökte ignorera det så gott jag kunde. Men det går tydligen inte att ignorera bort en förkylning för idag känns det ännu värre. Något jag absolut inte vill är att behöva ligga hemma och vara sjuk, för då kommer jag definitivt att tänka en massa och bli ledsen. Jag tycker det fungerar ganska bra så länge jag håller igång och gör saker.
 
Igår var jag ute med en vän som jag lärde känna i Thailand. Det var riktigt trevligt och vi snackade mest bara skit om karlar vilket jag kände att jag behövde. Det är befriande på något sätt. De flesta jag känner lever i lyckliga parförhållanden och har nog inte så stor förståelse för hur jag mår just nu, "Mister du en står dig tusen åter". Morr....
 
Idag ska jag i varje fall pallra mig iväg på barnkalas och sen får jag se om jag måste bädda ner mig själv i sängen eller om jag orkar gå ut ikväll med. Hellst skulle jag ligga i en soffa och mysa med en bra film, men inte ensam... Jag har för övrigt inte ens en soffa att mysa i så det skiter sig ändå. Men det är nog lättare att köpa en soffa än att hitta någon att mysa med i den. =( Jaja... Varför ska livet vara enkelt för?

Det är för övrigt dag 5 idag och jag har fortfarande inte hört av mig, men det var så sjukt nära igår. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag lyckades stoppa mig själv, men jag gjorde det! Bra jobbat säger jag och klappar mig själv på axeln! Fast så mycket lättare känns det inte...

Snor... och alltings ...

0 Läs mer >>
Inatt drömde jag att jag hittade en massa saker hemma hos mig som var Xs. Bland annat låg hans vinterdäck på förvaring i mitt kylskåp. Hur sjutton har jag lyckats få in dem där? 
I vilket fall som helst slängde jag mig genast på telefonen för nu hade jag ju en bra anledning att höra av mig.
Jag vaknade innan han hann svara...
Nu är jag ganska övertygad om att jag inte har något som tillhör X men skulle jag hitta något i gömmorna så hoppas jag verkligen att jag kan motstå frestelsen och åtminstone vänta tills han saknar det och hör av sig. Men jag känner nog mig själv lite för väl för att tro att jag skulle kunna hindra mig. 

Verkliga drömmar

0 Läs mer >>
Dag 3 av mina 60 dagar utan att ha någon som helst kontakt med X. Går det bra? Jag har ju i varje fall inte misslyckats med uppgiften, men det är inte enkelt. Jag tänker ofta på vad jag skulle vilja säga eller skriva. Problemet är nog främst att jag tänker ut saker jag vill säga för att få honom tillbaka, få honom att ändra sig och börja älska mig igen, men det lär ju inte hända. Som det stod i bloggen jag läser "Hade han ändrat sig så hade han gjort det redan". En vän tipsade mig om att skriva en lista på allt negativt med X och jag har faktiskt tänkt den tanken själv, för det finns en del, men jag är nog inte mogen för det än. Just nu vill jag bara vara ledsen och drömma om att han kommer tillbaka (helst på en vit häst och iklädd skinande rustning). Jag är inte riktigt redo än att inse att det aldrig kommer att bli vi och att de där 60 dagarna kanske blir till en evighet.

Just nu har jag ett enormt behov av att göra av med energi men jag finner inget bra sätt. Helst av allt vill jag springa tills jag nästan stupar, dock vågar jag inte springa ensam på kvällarna och springa på ett löpband ger liksom inte samma effekt. BodyCombat var dock ganska effektivt förutom att träningsvärken är fruktansvärd. Imorse gick jag till jobbet för att få ur mig det värsta. Det blir nog en rask promenad imorgon också innan jobbet. Frisk luft och bra musik är ändå ganska bra medicin. Kom på mig själv med att gå och sjunga med i musiken när jag gick och var ganska glad att klockan var så pass att jag var tämligen ensam hela vägen. Måste ha sett ganska knasigt ut =) 
 
Nu är det i varje fall klart att jag kommer att hoppa fallskärm. Istället för den där fiskeresan jag köpte till mig och X bytte jag till ett fallskärmshopp och en skönhetsbehandling. Jojo nu ska jag skämmas bort =D 
Behöver dock någon som följer med mig. Dels för att jag inte tror att jag tar mig ut till flygplatsen själv men också för att det vore så kul om någon ville följa med mig och stötta, men ingen verkar nappa =( Så jag har inte riktigt vågat boka ett datum än. I värsta fall får jag vänta till våren eftersom de har uppehåll november-mars. Förstår inte att ingen vill se på när jag störtar mot marken 200 km i timmen. Det är väl jättespännande?!
Det blir ivf ännu en sak att bocka av på min Bucket list! 
Måste fylla på den med lite fler punkter då jag klarat av rätt många de senaste tre åren:

Flytta till Stockholm
Få Fast anställning
Prova på klättring
Åka till Thailand
Prova dykning
Skaffa en sleeve
Hoppa fallskärm

Det finns en del kvar att göra(men det är hemligt) men fallskärmshoppning är nog det jag alltid bävat för mest! Ska bli spännande!
 

Galenskaper (dag 3)

0 Läs mer >>
Idag har jag tröstshoppat! Det brukar alltid funka när jag är nere och det kändes riktigt bra en stund. Tills jag såg mig själv i spegeln i en affär och insåg att jag ser rätt förbaskat sliten och sorgsen ut. Då åkte jag hem...
Det blev i varje fall ett par nya skor till gymmet, vantar och ett par tröjor med passande budskap just nu.
 
Jag skrattade faktiskt idag. På riktigt!! Minns inte när jag gjorde det senast. X sa den sista tiden av vårt förhållande att jag slutat vara glad och att han inte mindes när jag log senast. Antar att han hade rätt för idag kändes det märkligt när jag inte kunde stoppa mig själv från att skrätta. Någonstans inom mig finns glädjen, jag måste bara hitta den igen.
Men nu sitter jag här med ångesten i min lilla bunker och funderar på om jag ska försöka sova bort det värsta. Som man gör med förkylningar. Kan det funka?
 

Desperat efter lite g...

0 Läs mer >>
Jag vill inte påstå att vårt förhållande var speciellt bra. Vi bråkade ofta och har gjort slut tidigare. Men det är de där perioderna däremellan som gör mig sorgsen. Vi hade det verkligen fantastiskt och så himla roligt tillsammans. Jag har inte bara förlorat min kärlek utan även min bästa vän som jag kunde berätta allt för. Det är nog den tomheten som är värst.

När jag tänker efter är det inte så ofta jag saknar X utan mer bara att alltid ha någon där, vilket känns hemskt. Men jag tror att det är för att jag är så arg just nu. Mest arg för att han inte känner för mig som jag känner för honom. Hur kunde det bli så? Vad är det för fel på mig?
 
 
Har avreagerat mig med ett pass Body Combat i vardagsrummet. Endorfinerna gör det lite lättare en stund. Dessutom kan man föreställa sig någon man är riktigt arg på, X, och sen slå allt vad man orkar utan att någon faktiskt blir skadad. En fantastisk träningsform =) 
(bild lånad från finest.se)
 
Alla borde testa denna träningsform någon gång!! Den gör under för själen!
 
Imorgon är det sista dagen med barnen för denna vecka, sen väntar två studiedagar då vi bara ska sitta ner och planera verksamheten det kommande läsåret. Jippi! Kommer inte alls ha svårt att koncentrera mig =( Mycket lättare med alla barn omkring mig som skänker mig så mycket glädje och kärlek. Jag är så oerhört tacksam för det jobb jag har och de människor jag får möta varje dag. Utan det hade jag inte klarat av att vara ledsen ibland.
 

Personen, kärleken el...

0 Läs mer >>
Jag trodde att jag kunde vara stark, men icke. Igår kväll smsade vi varandra vilket bara resulterade i att han skrev saker jag inte ville höra och jag grät mig till sömns. 
Jag läste i en blogg som är skriven av en tjej som gått igenom det jag just nu går igenom att man ska ge sig själv 60 dagar. 60 dagar utan att man hör av sig på något sätt till den som dumpat en, 60 dagar utan minsta kontakt. När det sedan har gått 60 dagar ska man fråga sig själv om man fortfarande vill kontakta personen och förhoppningsvis ska svaret vara nej. Så nu tänkte jag göra ett försök eftersom vi inte längre har någon anledning att hålla kontakten. Detta är dag 1!! Så den 6 november ska jag fråga mig själv om jag fortfarande vill kontakta honom. Jag kommer nog att behöva stöttning i detta så om du inte har något bättre för dig kan du ju alltid slänga iväg ett sms emellanåt där det står nåt i stil med "Glöm det, det har inte gått 60 dagar" eller "Lägg genast ner telefonen" eller kanske "Skriv till mig vad du skulle vilja skriva till honom istället" eller bara "Han vill inte ha DIG!!! Så det är ingen idé". 

Jag läste också att man ska tänka vissa specifika tankar för att lättare gå vidare:
 
- Han älskar dig inte tillräckligt för att vara tillsammans med dig
- Han har funderat länge på att göra slut och tillslut bestämt sig för att ta steget. Han kommer inte att ångra sig.
- Om han hade ångrat sig så hade han ringt dig och talat om det.
- Anledningen till att han inte ringer är för att han inte vill det. Han älskar dig inte. Han har gått vidare.
 
Men jisses vad ont det gör att tänka dessa tankar! Kanske måste jag ändå..

Jag gör allting värre...

0 Läs mer >>
I lördags var det bröllop. Min syster fick äntligen säga ja till sin man och jag hade äran att sjunga på bröllopet. Det var nog ganska bra att jag mitt i all sorg var tvungen att skärpa till mig och öva inför den stora dagen. Jag har inte riktigt haft tid att sörja mitt krossade förhållande och det faktum att jag åter igen är ensam.

Men nu när helgen är över och jag har all tid i världen att gråta känns allt så tomt. Ikväll efter jobbet åkte jag till X lägenhet och hämtade mina sista saker. Han hade lovat att hålla sig borta för jag orkar inte träffa honom mer. Trots att det inte tog mer än 25 minuter att plocka ihop allting hann jag känna både sorg, saknad, ilska och hopp om vartannat flera gånger. Ena stunden ville jag skynda där ifrån, nästa stund ville jag stanna kvar och andas in doften av honom, den doften som jag aldrig kommer få känna igen, som jag älskade så mycket.

Nu sitter jag hemma i "min" lilla bunker och känner inget annat än tomhet. Jag har raderat ut mig själv ur hans liv, plockat bort allt som kan påminna om mig, slängt de gulliga små lapparna jag placerat ut för att han skulle påminnas om mig och förhoppningsvis sakna mig. Det är liksom försent nu... Han vill inte ha mig i sitt liv och det ska han få slippa, men att jag lider helvetets alla kval på en gång spelar nog ingen roll. Det rör liksom inte honom längre. Han har all rätt att gå vidare medan jag ligger här och låter tiden stå still en stund.

Någon gång ska jag resa mig och komma ut starkare, men inte nu, inte än på ett tag. Det måste få ta sin tid att förlora den man trodde att man skulle dela resten av livet med.

Eftersom vi skiljdes som ovänner, vilket jag inte riktigt var bekväm med, lämnade jag ett brev på vardagsrumsbordet innan jag gick. Jag skrev allt jag älskat hos honom, alla hans fantastiska egenskaper och egenheter som gjort mig så lycklig och jag skrev att jag önskar att han mår bra. Det känns liksom inte lönt att vi ska hata varandra. Jag vet inte om han läser det, men det känns ändå bättre att ha försökt få ett värdigt avslut.

Nu tänker jag unna mig tid att vara ledsen. Jag räknar med att när våren och värmen kommer tillbaka är jag hel igen, men det är det nog ingen som riktigt vet.

Nu är allt så tomt..

0 Läs mer >>
Åkte hem till Kumla igår, till mina föräldrar. Det känns skönt att få komma bort från allt, alla minnen.
Samtidigt var X den som senast sov i mamma och pappas gästsäng när vi var och hälsade på i juli. Det känns som att jag är så nära honom och ändå är han borta, för alltid.

Idag ska min syster gifta sig och jag ska sjunga på vigseln. Inte det lättaste när jag bara vill bryta ihop och gråta, men jag vill göra detta. Jag måste göra det för min egen skull, för att visa mig själv att jag klarar det. Vill också göra det för min systers skull, för att visa hur mycket hon betyder för mig. Jag är ganska dålig på att visa sånt. Det är nog den största anledningen till att jag nu är ensam...


Jag var så säker på att X var den rätta... Kan det verkligen finnas en till där ute? 

Hemma i tryggheten

0 Läs mer >>
Igår utsågs Sveriges nationalfågel. Som jag väntat på resultatet.. Älskar fåglar!
Jag hade röstat på skatan i varje delomgång men det blev slutligen koltrasten som tog hem segern. Helt klart en värdig vinnare! 
Problemet är att jag hela tiden vill lyfta luren och ringa X för att berätta. Han vet hur mycket det betyder för mig. Men jag kan inte... Önskar han hörde av sig för att fråga vad jag tycker om vinnaren, men jag har ju sagt åt honom att jag aldrig mer vill ha med honom att göra. Så det kommer liksom inte hända och troligtvis bryr han sig inte ens längre. Varför skulle han? Han vill ju inte vara med mig! Han har valt bort mig... 

Koltrasten får mig att tänka på milleniepsalmens sista vers som är en av mina absoluta favoritpsalmer:

Du är den sång om livet som jag glömde
den sanning jag förrådde dag för dag.
Jag svek mig själv; den spegel som jag gömde
bär dina bråddjup, dina anletsdrag.
Kom närmare. Bli kvar hos mig. Det mörknar
och kanske ljusnar det på nytt igen.
Ditt liv ska bära mig; jag hör en koltrast 
som sjunger timman innan gryningen.



Sveriges nationalfåge...

0 Läs mer >>
Jag grät inte igår. 
Inte för att jag inte är ledsen eller för att det värsta är över, nä det känns som att det aldrig går över.
Jag grät inte för jag var så chockad över att jag aldrig mer kommer att prata med X. Jag kommer aldrig mer få se honom, höra hans röst. Sista ordet blev sagt och jag lämnades i chock. Om jag gråter nu betyder det att allting är på riktigt. Det betyder att jag förlorat han som jag ville dela resten av mitt liv med. Han som kan hålla om mig som ingen annan, som får mig att skratta tills magen värker och som ibland gör mig så arg att jag skriker. Vårt förhållande var minst sagt passionerat. Nu är allting dött och tomt.. Men jag gråter inte, vågar inte...

Inga tårar kom...