0 Läs mer >>
Så har det då gått 8 dagar sedan jag målade med Gellacket. Hur ser naglarna ut idag? Avgör själva!!:
Jag är så sjukt nöjd med resultatet!! Inte en repa, inte en flisa borta. Naglarna ser efter 8 dagar helt perfekta ut förutom en liten utväxt som blivit. Tyvärr växer mina naglar otroligt fort så jag har svårt att tro att jag kan ha kvar det ytterligare en vecka, men några dagar i varje fall. Dessutom känns naglarna mycket starkare och tjockare med detta lack vilket förhoppningsvis betyder att jag kan ha lite längd på naglarna utan att de går sönder på en gång. Någon jättelängd går inte på grund av mitt jobb men lite grann borde funka.
Tyvärr kan jag inte säga att resultatet ni ser nu är till 100% då jag faktiskt legat sjuk sedan i onsdags. Så mina naglar har endast fått utstå två dagars arbete samt en massa sängliggande, men det är ändå ett imponerande resultat tycker jag.

Som sagt har jag varit sjuk sedan i onsdags. Det är nog den värsta förkylningen jag kan minnas. Oftast brukar det räcka med att jag är hemma en dag när det är som värst. Jag är till och med osäker på om jag orkar jobba imorgon och då har jag ändå vilat i 4 dagar hittills. Jag har haft feber dagligen och svettats som en gris trots att jag vridit ner elementet och haft balkongdörren öppen dygnet runt. I vanliga fall är jag en riktig fryslort så detta var något utöver det vanliga. Hela kroppen har värkt och jag har känt mig mer eller mindre misshandlad.

I fredags kände jag mig dock tvungen att ta mig ut en stund. Stod inte ut med instängdheten. Så efter en dusch och massa alvedon gick jag iväg till Sisterhood Night som är ett event bara för tjejer som kyrkan anordnat. Det var en föreläsning om ett hjälp-projekt i Uganda samt lite Giveaways och mingel. Hur mysigt som helst men jag ville egentligen bara hem. Dock kändes det bra med lite frisk luft. 

Igår kände jag återigen av instängdheten och bristen på mat gjorde att jag var tvungen att handla. Så vid sex-tiden på kvällen gick jag iväg till tunnelbanan och åkte bort till Skäris för att handla på Kvantum. Jo visst vi har matbutiker i Bredäng också men inte i närheten av lika fräscha och med lika stort utbud som Kvantum i Skäris.
Döm om min förvåning när jag mitt bland grönsakerna plötsligt hittar mina två kombosar plus tillhörande flickvän. Tydligen hade de fått för sig att åka och handla minuterna efter att jag gått. Kommunikation är en bristvara i vårt hem!! Nåja, jag fick åka med i bilen hem i varje fall.
 
Om en liten stund börjar hockeyn och då ska vi bänka oss i soffan. Egentligen hade jag tänkt åka till kyrkan och se hockeyn på storbilds-TV(you heard right!! Världens bästa kyrka!!) men jag orkar helt enkelt inte. Jag måste försöka bli frisk nu.

Trevlig söndag alla fantastiska människor!!
 
 

Gellack- uppdatering ...

0 Läs mer >>
Förra helgen provade jag det omtalade nagellacksmärket Zoya, med förhoppningen om att det skulle sitta bättre än favoriterna OPI, Jessica och Creative som oftast endast klarar sig en halv dag på mitt jobb. Färgen var fantastisk och förväntningarna höga, för höga. Redan strax innan lunch tittade jag på mina naglar och såg då att det börjat flagna på lillfingret och ringfingret. Alltid där det flagnar först av någon märklig anledning. Besviken insåg jag att det är lika bra att ge upp drömmen om ett vanligt nagellack som sitter bra.
I fredags var det Alla hjärtans dag. Eftersom jag inte har någon speciell person i mitt liv att överösa med kärlek och presenter så bestämde jag mig för att köpa en present till mig själv- Depends Gellack-kit. Detta är min sista, och dyraste, satsning på naglarna. Funkar inte detta kommer jag helt enkelt ge upp drömmen om att kunna ha fina naglar. 
 
Problemet är att jag ofta sitter i sandlådan och gör sandkakor eller så kryper jag omkring i skogen. Det sliter rätt mycket på naglarna. Sanden är allra värst. Det räcker oftast med att jag försöker ta på ett par sandiga vantar på ett barn så är nagellacket kört. Så det ska bli riktigt spännande att se om detta verkligen håller vad det lovar. Jag känner mig skeptisk! I skrivande stund var det 1 dygn sedan jag målade dem och än så länge ser det perfekt ut. Snart ska jag hoppa in i duschen vilket blir den första prövningen.
Förtsättning följer...
På tal om Alla hjärtans dag så fick jag ett paket på posten från mina älskade föräldrar. Helt otippat och väldigt välbehövligt.
 
Den här veckan har varit riktigt påfrestande. Det började i tisdags när helt plötsligt en lastbil anländer på jobbet och några herrar hävdar att de ska borra för bergvärme, vilket vi inte fått någon som helst förvarning om. Dessutom var det demonstrationer hela dagen vid iranska ambassaden som är vår närmsta granne. Tydligen var det årsdagen av någon revolution. Inte nog med detta så hade vi ett studiebesök från Estland med 5 personer och ett barn som ville se vår uteverksamhet. Jag kan säga att jag skämdes rätt rejält just då. Det dånade värre än en jordbävning från borrningen samtidigt som det gormades och skreks från ambassaden och mitt i allt det skulle vi visa hur fantastisk vår verksamhet är. Jo men visst!!
Resten av veckan stannade vi inne med de minsta barnen eftersom de inte klarar av att gå bort till skogen och oljudet var alldeles för högt på gården. Imorgon ska de borra sista dagen och förhoppningsvis återgår det till det normala på tisdag.
I övrigt är jag glad att Kalla och gänget tog Sveriges första OS-guld. Just nu är det herrarnas tur och det ser lovande ut. Dagens aktivitet blir att åka till kyrkan och hjälpa till med kaffeservering och att hälsa folk välkomna. Sen är det en ny vecka och våren närmar sig med stormsteg!!
 
 

Gellack, Valentine oc...

0 Läs mer >>
Vad kan väl vara bättre när man är ensam hemma och regnet smattrar mot rutan än att ha en liten spa-stund för sig själv?
Var så väldigt nyfiken på allt nytt jag införskaffade igår på Acadermia-mässan.
Först ut var :
GlamGlow Youthmud- en lermask med peeling som ska få huden att bli uppstramad och ungdomlig. Lovar den för mycket? Icke!! Jisses vilket babyface jag fick!! Ångrar redan att jag bara köpte den lilla provburken när det var halva priset på en stor burk, men inte kunde jag väl veta att den skulle vara så bra. Rekommenderar den varmt! 
Efter denna fantastiska behandling behövde jag något återfuktande och valde att prova oljan jag fick med i goodiebagen:
Orange Blossom Energizer från Börlind- Denna olja kan användas både morgon och kväll efter rengöring för att ge huden lyster och öka kollagenproduktionen samt släta ut rynkor. Om den slätar ut rynkor vet jag inte eftersom jag inte har några men jag kan helt klart säga att huden fick lyster och känns fantastiskt återfuktad. Denna produkt är dessutom Ekologisk!! Så glad att jag fick två sådana flaskor i min goodiebag.
Efter att ansiktet fått en genomgång var det dags för mina stackars naglar. Jag har riktigt dåliga naglar just nu. Främst för att jag tvättar och spritar mina händer konstant på jobbet och hinner inte alltid smörja in dem, men lite fint lack kan ändå fräscha upp även de kortaste naglarna.
Zoya i färgen Shelby- Färgen får mig att tänka på filmen Blommor av stål där huvudrollen, spelad av en ung Julia Roberts, heter Shelby och älskar rosa. Hon ska gifta sig och precis allt ska vara rosa. Känner igen mig ganska mycket i det =) Färgen på nagellacket är så fantastiskt läcker att jag nästan vill äta den. Detta är mitt första Zoya-lack men jag har länge tänkt att jag vill testa det eftersom det är fritt från alla dessa gifter som vanliga nagellack innehåller. Läs mer här: http://livinggreen.se/livsstil/skoenhet/534-groent-nagellack-i-alla-kuloerer
Det ska bli intressant att se om det sitter bättre än mina vanliga lack eller om det är samma problem där, efter en halv dag i sandlådan är det lika bra att ta bort det. Någon gång ska jag dock testa Gellack för att se om det kan hjälpa mot sandlådeeffekten. Zoya var i varje fall väldigt lättmålat och torkade fort. Dock tyckte jag inte det täckte riktigt så bra som jag hade velat. Mina naglar är ganska randiga och jag ser tydligt ränderna igenom lacket. Dags att införskaffa en ridgefiller antar jag...
 
That´s all folks!
 
 

Recensioner- Zoya, Bö...

0 Läs mer >>
Igår hade jag en riktigt härlig dag i min ensamhet. Jag hade sedan länge köpt en biljett till Acadermia- skönhetsmässa och gick därför upp ganska tidigt för att duscha och göra mig iordning. Åkte sedan bort till Kistamässan där jag aldrig varit förut. Har besökt Kista galleria ett par gånger men detta var innan jag blev stockholmare så det var trevligt att få åka åt det hållet för ovanlighetens skull. Håller mig annars mest på röd och grön linje när jag ser mig omkring.
Väl framme hämtade jag ut en fantastisk goodiebag som ingick i biljetten för de 1000 första som köpte biljett, Lucky me!! 
Jag gick sedan runt på mässan och tittade på alla nya, revolutionerande skönhetsbehandlingar som demonstrerades. Lyssnade också på en föreläsning om skönhetsbehandlingar. Det var riktigt intressant och slutsatsen jag kunde dra av det föreläsaren sa är att priset på skönhetsprodukter och skönhetsbehandlingar främst har att göra med hur snabbt de verkar. En billigare produkt mot rynkor hjälper men det tar längre tid medan en väldigt dyr och exklusiv produkt kan visa skillnade redan vid första behandlingen. Så egentligen är det tiden vi betalar för.
Om jag ska vara lite kritisk till denna mässa så måste jag säga att det kändes som att den var mer riktad till branschfolk än den vanlige konsumenten. Jag fick frågan flera gånger vilken slags salong eller företag jag hade. Det kändes lite trist!
Något som dock gav mig rejält med mersmak var en slajmgrön vätska serverad i små plastglas- AntiagingDrink!
Det stod nämlingen några och demonstrerade en juicecentrifug och där bjöds det då på denna lilla drink bestående av selleri, persilja, spenat, lime och grönt äpple. Jag hade flera gånger gått förbi utan att smaka, den såg verkligen giftig ut! Så till slut tog jag mod till mig och svalde ner den med en förskräckt min. Den var verkligen hemsk! Och ändå ville jag ha mer! Jag hade nog kunnat dricka en liter utan problem. Vet inte vad som gjorde det men jag blev liksom hooked. Lite som när jag åt sushi första gången, det var äckligt men ändå kunde jag inte sluta tänka på det efteråt. Ville bara ha mer, mer mer...
Lånad bild! goforlife.se
 
Så mitt nästa inköp kanske blir en juicecentrifug så att jag kan tillverka denna gröna mirakel drink själv. Det enda problemet är väl att det rekommenderas att man dricker 400ml om dagen vilket blir 1 äpple, 1 lime, 6 selleristjälkar, 1 påse spenat och 1 knippe persilja. Detta ska drickas dagligen i 28 dagar. Vem sjutton med en normal inkomst har råd med detta? Visst kan jag göra avkall på en väldans massa saker för att få till detta men är det värt det? Det är inte direkt så att jag behöver nånting överhuvudtaget mot åldrande. Mitt barnrumpe-ansikte skulle snarare behöva mogna till sig så att jag slipper behöva höra "du som är så ung" hela tiden.
 
När klockan var två kände jag mig mätt på skönhet. Jag hade inhandlat en ny parfym med mangodoft, ett godisrosa nagellack från Zoya(giftfritt) och en ansiktsmask från Glamglow.
Ingenting väntade på mig därhemma så jag bestämde mig för att ta en sväng inne på gallerian. Bland det första jag ser är att det finns en biograf där inne. Åh det var länge sen jag var på bio, minst ett år sedan. Jag gick dit och höll tummarna att Hundraåringen som jag så länge velat se skulle gå. Måste varit min lycko dag för den gick 14.50. Jag köpte en biljett och gick sedan till pressbyrån och köpte mig en smörgås, en påse nötter och en Loka. 
Hundraåringen var bra! Den hade kunnat vara bättre, men den var ändå bra. Det kändes lite som att huorn inte nådde hela vägen. Det var ingen skrattfest men jag drog ofta på smilbanden.
Att gå på bio ensam var för övrigt inte ett dugg läskigt eller jobbigt. Ganska skönt faktiskt och jag tror att jag ska börja göra det oftare. Varför ska jag låta bli att se bio bara för att jag är ensam liksom?
 
Idag blir det massa slöande. Jag känner mig oerhört sliten och trött. Om det inte vore för regnet hade jag begett mig till Sätra naturreservat med min kamera och mitt nya objektiv, men teknik och vatten är en dålig kombination så jag stannar helt enkelt hemma!
 
 

Acadermia- skönhetsmä...