0 Läs mer >>
För andra helgen i rad vaknar jag oacceptabelt tidigt för att vara helg. 05.45 slog jag upp ögonen och blev lite lätt panikslagen över att jag trodde jag hade försovit mig till jobbet. När jag insåg att det var lördag somnade jag inte om som en "normal" människa hade gjort, nä istället gick jag upp och gjorde frukost. Nu är klockan nästan ett och jag har hittills hunnit: Äta frukost Målat naglarna Kollat ikapp veckans avsnitt av diverse serier Tvättat två maskiner Fyllt en diskmaskin och diskat Bakat bröd Lagat och ätit lunch Druckit tre koppar kaffe och nu tittar jag på en film.... Jag får lite lätt ångest över mitt tidiga uppvaknande. Är det såhär mitt liv kommer att se ut framöver? Är det såhär det är att bli 30? Kommer jag någonsin mer orka vara vaken till midnatt en lördagskväll? Förutom att jag blivit morgonpigg har jag dessutom i veckan skrivit på mitt nya anställningsbevis. Min allra första tillsvidareanställning! Det känns overkligt! Ända sedan jag slutade gymnasiet för 10 år sedan har jag drömt om någon slags ekonomisk trygghet i mitt liv. Det tog 10 år men nu har jag den! Nu vet jag vad jag kommer att göra varje dag och jag vet att en gång i månaden kommer det in pengar på mitt konto. Det känns som att jag äntligen kan andas fullt ut! Nu ska jag planera för framtiden!! Högst upp på min lista står ett boende närmare jobbet, helst av allt på Lidingö, så att jag kan cykla eller gå. Imorgon ska jag volontärjobba i kyrkan vilket jag gjort nu varannan söndag några veckor tillbaka. Det blir mest koka kaffe och hjälpa till att servera eller hälsa folk välkomna, men riktigt kul och en chans att lära känna nya människor. Imorgon är dock lite speciell då församlingen har flyttat till helt nya lokaler. Från Nalen till Park vid Stureplan. Ska bli kul att se hur det kommer att fungera!

30-årskris?

0 Läs mer >>
Lördagen spenderade jag i Sätraskogens naturrreservat. Jag vaknade redan 06.00, såg solen gå upp, åt frukost och njöt av tystnaden. Vid tio begav jag mig och när jag kom hem vid 14.30 var jag totalt slut. Mycket vilsevandring blev det i det härliga vädret. Avslutade med ett besök på Kvantum innan jag tog mig hemmåt.
 
Testade en ny teknik för att få fina naglar. Man svampar helt enkelt på glittret för att få en fadead effekt. Var även tvungen att testa mitt nya mingröna lack på en nagel.
 
Idag blev det brödbak det fina vädret till trots. Fick rejäl skoskav efter igår och tänker mig att fötterna ska hålla till jobbet hela nästa vecka så de har fått vila. Jag har fått en såndär brödbakningsmaskin av min kollega. Hon använde den inte längre och tyckte att den bara tog plats. Jag blev överlycklig! Nybakat är fantastiskt men jag orkar aldrig göra annat än möjligtvis scones. Denna maskin är fantastisk på det sätt att man bara häller i alla ingredienser, trycker på en knapp och vips så har den, 3-4 timmar senare, bakat bröd. Den både knådar, jäser och gräddar utan att man behöver göra någonting. Dessutom kan man ställa in en timer så att man får färskt bröd på morgonen. I love it!!
Idag har jag även skrivit klart underlag för ett utvecklingssamtal som jag ska hålla imorgon och dessutom har jag börjat skriva på en novell. Tjoho!! Har inte haft skrivlust på evigheter men nu kom den. Tack för det!!

Nailart, brödbak och ...

0 Läs mer >>
 
Och hur såg det ut innan? Inte världens bästa bild men men:
 
Jag är rätt nöjd faktiskt!! Behöver fixa till det lite på några ställen med lite folieslingor. Funderar även på om jag ska lägga i några mörkare slingor där håret är som rödaktigast för att få bort att tillstymmelse av rött. Men på det stora hela är jag riktigt nöjd!
 
 

Resultatet av slingni...

0 Läs mer >>
Jag har velat bli blond en längre tid. Efter fem blekningar under några månaders tid gav jag tillfälligt upp. Håret skiftade från vitt i hårbotten till morotsfärg i topparna:
 
 
Slängde då i en toning för att slippa skämmas:
 
 
Nu har det gått 3 månader sedan toningen åkte i och jag har inte bara en gigantisk utväxt, jag har även en mycket märklig urtvättad brunaktig färg på håret. Mössan har varit min bästa vän den senaste tiden men nu orkar jag inte mer, det börjar bli varmt...
Så just nu sitter jag med blonderingsslingor i håret. Är väldigt osäker på hur resultatet blir då jag inte blekt slingor med slinghätta på mig själv på evigheter, minst tio år sedan sist. Så jag är nervös minst sagt. Kan nog dock inte bli värre än vad det redan är och jag har mer blekmedel i beredskap ifall jag behöver korrigera eller i värsta fall bleka hela håret och sedan slänga på mössan för att åka och köpa en ny toning, dock ljusare denna gång.
Resultat kommer senare!!
 
 

Blonds have more fun?

0 Läs mer >>
Önskar att jag själv hade ork och tid att göra tutorials då jag ofta får frågan hur jag lägger min ögon-makeup, men eftersom jag har annat för mig tipsar jag om en sida istället:
 
http://www.stylemotivation.com/23-gorgeous-eye-makeup-tutorials/

Eye makeup tutorials